Beginners
Opleiding
14 dagen
Duur
Frankrijk
Bestemming

 

Airwareness

Van een absoluut beginner in parachutespringen tot een Advanced Skydiver. Airwareness is dé opleiding van Airboss waarmee wij jou gaan helpen naar dat niveau. In twee weken maak je 26 skydives. Met als eindresultaat… het felbegeerde A-brevet.


Airwareness pakket

VOOR WIE?
Heb je nog nooit een skydive gemaakt en ben je avontuurlijk en sportief ingesteld?
Dan ben je van harte welkom.
DUUR OPLEIDING
14 dagen
INCLUSIEF
Theorie en praktijklessen Video analyse
14 dagen begeleiding Radio begeleiding sturen en landen
6 sprongen AFF met instructeur Vouwopleiding
5 sprongen Formation Skydive Studiemateriaal A-brevet
14 solosprongen Siminars A-brevet
Alle sprongen vanaf 14000ft (4200 m) A-brevet examen
State of the art materiaal Wereldwijd erkend brevet
Radio begeleiding sturen en landen
BONUS
Gratis sprong
Gratis videobeelden op USB

 

Accelerated Freefall

Je hebt nog nooit een skydive gemaakt dus de opleiding begint dan ook met Accelerated Freefall . Je maakt 6 skydives en iedere keer gaan wij met je mee. Tijdens 55 seconden vrije val leren wij jou de fijne kneepjes van het skydiven.

Advanced Skydiver

Als je klaar bent met Accelerated Freefall dan betreed je een nieuwe wereld. De wereld van de Advanced Skydiver. Wat ga je ondermeer doen? Wij gaan weer met je mee, maar nu om jou te leren skydiven met andere skydivers. Dit heet Formation Skydive.
Ook krijg je van ons opdrachten mee in de lucht om nog beter je parachute te beheersen. De overige skydives die overblijven uit je pakket? We dagen je uit om er onvergetelijke sprongen mee te maken.

A-brevet

Dat je plezier gaat maken in deze twee weken dat is zeker. Maar Airwareness staat ook voor kwaliteit en resultaat, want na twee weken heb je jouw A-brevet in de pocket.

Voorwaarde voor deelname

LEEFTIJD
Vanaf 16 jaar
GEWICHT
Maximaal 100 kg
MEDISCH
Geldige medische verklaring voor parachutespringen

 

9.00 AM – 17.00 PM: AFF training

Het begin van de Accelerated Freefall opleiding begint op de grond. Je krijgt theoretische lessen en praktische oefeningen gedurende een dag. Essentiële technieken, zoals het stabiel kunnen vallen, het aflezen van je hoogtemeter, beheersen van belangrijke procedures en het op de juiste manier openen van de hoofdparachute worden onder andere behandeld. Tevens krijg je inzicht in het besturen van je parachute en het landen.

1

Eerste skydive

De opleiding is afgerond en je bent goed voorbereidt. Samen met twee instructeurs vlieg je naar een hoogte van 4200 meter. Zij begeleiden en helpen je vanaf de eerste tot en met de laatste seconde van de vrije val. Die duurt ongeveer 1 minuut. Als je eenmaal vliegt onder je parachute gaan wij je door middel van een radio begeleiden totdat je aan de grond staat. Yeah… je eerste skydive, gefeliciteerd. Dat gaan we vieren.
2

Tweede skydive

Met je instructeur heb je eerste sprong besproken en daarbij de videobeelden bekeken. Je krijgt een nieuwe opdracht mee voor de tweede sprong en die is lekker makkelijk, want het programma van de tweede sprong is hetzelfde als de eerste. Misschien zijn er wat aandachtspuntjes, maar we willen vooral dat je je vrijer en comfortabeler gaat voelen tijdens deze sprong.
3

Derde skydive

Je hebt de tweede sprong gemaakt. Je bewustzijn is aan het groeien. Awareness noemen we dat. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je in de derde sprong meer oefeningen kunt doen en daardoor nog meer plezier aan het skydiven kan gaan beleven. Tijdens deze sprong ga je op aanwijzing van je instructeur 360 graden links- en rechtsom draaien. In skydive termen heet dit heading control.
4

Vierde skydive

Hier kijken wij als instructeur altijd heel erg naar uit. De vierde sprong. Veel cursisten ervaren deze sprong als de meest memorabele van de hele opleiding. Je maakt tijdens de afsprong uit het vliegtuig drie maal een salto voorwaarts om daarna wederom op aanwijzing van je instructeur rechts- en linksom 360 graden te draaien. Hoe gaaf is dat. Je begint je steeds meer een echte skydiver te voelen.
5

Vijfde skydive

Het wordt veel leuker want je kunt steeds meer. Onder andere leer je in deze sprong op je rug vliegen en salto’s in vrije val voor- en achterover te maken. Ook ga je een tracking doen oftewel snel voorwaarts vliegen. Als een raket door de lucht.
6

Zesde skydive

De examensprong! In sprong zes laat je zien wat je allemaal kunt. Dat is veel na een paar dagen, echt waar. Je zult jezelf overstijgen en verbazen. Maar je zult vooral gaan ontdekken dat skydiven de mooiste sport op aarde is. Ben je geslaagd dan mag je nu gaan solospringen. Gefeliciteerd skydiver.
7

Uitreiking AFF brevet


cursus parachutespringen
9

5 sprongen Formation Skydive

Zodra je de AFF opleiding hebt afgerond ga je leren om te springen met andere skydivers. Dit heet Formation Skydive en is onderdeel van het A-brevet. Je maakt 5 sprongen met een Airboss instructeur die je leert de kunst van het bouwen van een formatie in vrije val.
10

5 sprongen Canopy Control

Wederom een A-brevet onderdeel. Doel van dit oefenprogramma is het leren beheersen van de parachute (canopy) onder alle omstandigheden.
11

1 Hop en pop sprong

Je maakt een sprong van 1200 meter, wacht een paar seconden en opent dan je parachute. Het doel van deze sprong is om te voelen hoe het is te springen uit een vliegtuig op lagere hoogte.
12

9 solosprongen

Met deze sprongen kun je doen en laten wat je wil. Je springt alleen voor de fun of je gaat samen met andere skydivers een formation skydive doen.
13

Vouwen van de parachute

Je krijgt tijdens de opleiding instructie om zelf je parachute te kunnen vouwen. Dat ga je veel oefenen en in de tweede week krijg je een vouwexamen.
14

Theorie examen

Voor je A-brevet heb je basiskennis nodig over: regelementen, materiaal, meteo en algemene kennis. Studiemateriaal krijg je van ons en we gaan je helpen dmv seminairs. In de tweede week doe je een theorie-examen.
15

Uitreiking A-brevet

?

Meer sprongen maken?

Je kunt na de opleiding altijd meer sprongen maken. Hoeveel? Zoveel je wilt, geen probleem. Je betaalt dan alleen nog maar per sprong.
Leer skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven

Ervaringen

5.00 gebaseerd op 4 reviews
12 August 2014

Parachutespringen/skydiven is voor mij de grootste sprong in mijn leven geweest. Sjon en zijn instructeurs zijn de beste in de wereld om je dit rustig en veilig, vol vertrouwenen met veel plezier te leren! En als je het dan onder de knie hebt is het adembenemend leuk. Met een grote glimlach denk ik nu terug aan mijn 43 sprongen in Mimizan, en volgend jaar ben ik er zeker weer bij.

16 July 2015

Onwijs gaaf! Iedereen zou dit moeten doen! Super aardige mensen en onwijze relaxte sfeer op de dropzone. Sjon en Rod bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

15 August 2012

Insane! Iedereen moet dit gewoon doen. Meer living in the moment is er niet. En waarom alleen een tandem doen als je in een week je hele opleiding kan doen! Goede sfeer, lekker weer en geweldige mensen. Ik heb alweer zin in volgend jaar zomer! Tot dan!

12 September 2017

Het was helemaal geweldig. Ik heb in 2 weken 41 sprongen gemaakt. Met behulp van de goede training van Sjon en co kun je binnen no time veilig springen inclusief je eigen parachute vouwen. Je kunt vanaf de zevende sprong al solo springen :D Echt een aanrader als je hier een toffe hobby van wil maken.

Leave a Review

Rating