Algemene vragen

Skydiven is eigenlijk één van de veiligste “extreme” sporten. Ok, laten we eerlijk zijn: het is niet bowlen. Je springt immers uit een vliegtuig en vliegt met 200 km/u. Maar Russische roulette is het ook niet. Je bent beter af met skydiven dan met het besturen van je auto. Dat is een statistisch feit. Met zeer goede uitrusting en opleiding worden de risico’s verlaagd.

Zon, zee en skydiven is onze slogan. Dus lekker luieren op het strand of werken aan je bronsage hoort erbij. Het is uiteindelijk vakantie. En er is genoeg te beleven op onze skydive vakanties.

Dat komt gelukkig zelden voor. Mocht dit gebeuren dan hebben wij goede contacten met Nederlandse Skydive Centra om daar de opleiding af te ronden.

Ga jij met ons mee parachutespringen dan mag een goede verzekering niet ontbreken. Je bent verplicht een reisverzekering af te sluiten die het parachutespringen dekt. Tevens adviseren wij er een ongevallenverzekering bij af te sluiten. Deze verplichting, die Airboss stelt, dient uitsluitend ter bescherming van de deelnemer.

Sluit online af

KORTLOPENDE REISVERZEKERING AFSLUITEN
ANNULERINGSVERZEKERING AFSLUITEN

Belgische deelnemers

In België kun je een korte verzekering afsluiten bij Euro Assistance
EUROPE ASSISTANCE

Wij  zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL), afdeling parachutespringen. Al onze instructeurs beschikken over bevoegdheden en diploma’s die door de KNVvL zijn afgegeven.

De minimum leeftijd is 16 jaar. Minderjarigen hebben wel schriftelijke toestemming nodig van hun  wettelijk vertegenwoordiger.

Heb je geboekt voor de lokatie Frankrijk dan kun je altijd langer blijven. Het enige wat je moet bijbetalen is het verblijf op de camping.

Jazeker. Je krijgt een Nederlands skydive brevet waarmee je wereldwijd kunt skydiven.

Geen zorgen! Er zijn namelijk genoeg andere deelnemers. Het Airboss Skydive Camp is een fijne en inspirerende plek om  een skydive opleiding te volgen. Zoveel verschillende mensen die iets bijzonders doen, daar maak je snel contact mee.

Kan je niet de hele week blijven voor de cursus? Dat is geen probleem. We gaan ervoor zorgen dat je op tijd klaar bent met de skydive opleiding.

Betaling

Maak je extra kosten dan krijg je van ons een factuur mee bij vertrek. Eenmaal terug thuis kun je het bedrag overmaken.

Betaling Frankrijk, Mimizan
De aanbetaling is €200,-. Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

Betaling Senegal, Ndangane
De aanbetaling is €600,-. Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

Materiaal en kleding

Onze deelnemers moeten op het gebruikte materiaal kunnen vertrouwen dat wordt gebruikt bij het parachutespringen. Wij hebben dan ook state-of-the-art gecertificeerd materiaal die vervaardigd worden volgens strenge normen. Al het materiaal wordt regelmatig gecontroleerd zodat er tijdig onderhoud kan worden gepleegd of tot vervanging kan worden overgegaan.

Je krijgt van ons een comfortabele jumpsuit om mee te springen en een helm. Zelf moet je zorgen voor stevige sportschoenen.

Nee hoor. Je krijgt voor de vrije val een speciale beschermende bril op.

Skydiven

Accelerated Freefall (AFF) is een moderne, veilige en succesvolle vrije val cursus met persoonlijke begeleiding. Het wordt wereldwijd erkend. Wij springen 6 sprongen aan je zijde mee om je alles te leren.  In een paar dagen word je een enthousiaste en veilige skydiver.

Het is ongeveer 15 tot 20 graden celsius kouder op afspringhoogte, dan op de grond. Over het algemeen heb je hier weinig last van, want als de deur open gaat maken de meeste mensen zich drukker over andere dingen dan de temperatuur.

Een medische verklaring is een schriftelijke verklaring door een arts opgesteld met een op medische gegevens gebaseerd waardeoordeel met betrekking tot de patiënt en diens gezondheidstoestand, die een ander doel dient dan behandeling of begeleiding.

Een formulier, waarop de keuringseisen staan vermeld, wordt door Airboss naar je opgestuurd. Neem dit formulier mee naar de arts. De medische verklaring is twee jaar geldig.

Heb je last minute geboekt en kun geen afspraak meer maken in je eigen land, dan kunnen we ook op de geboekte locatie een afspraak maken met een arts.

Volkomen normaal! Iedereen lijdt aan zenuwen, hoewel ieder op zijn eigen manier. De eerste sprong is een sprong in het grote onbekende, we noemen dat de ontdekkingssprong, maar naarmate je meer sprongen maakt neemt het vertrouwen toe en nemen de zenuwen af.

Zonder twijfel! Hoogtevrees is gerelateerd aan contact hebben met de aarde. In het vliegtuig, in vrije val of vliegend onder de parachute heb je daar geen last van. Iedereen die heeft gesprongen of gevlogen zal je dit verhaal bevestigen.

Formation Skydiving is een discipline waarin je leert springen met andere skydivers.

Geen probleem. Je kunt zo veel springen als je wilt.

Je maakt minimaal 2 sprongen per dag. Meer sprongen is mogelijk en gebeurt regelmatig.

Dat kan snel gaan. Bij goede weeromstandigheden ben je klaar in 4 à 5 dagen met de skydive cursus.

Nee hoor, ervaring is niet nodig. Ben je avontuurlijk en sportief ingesteld en je hebt nog nooit een skydive gemaakt. Dan ben je van harte welkom

Ben jij na de cursus Accelerated Freefall gepassioneerd geraakt door het skydiven en wil je graag het A-Brevet halen? Dan kan jij bij Airboss een vervolg opleiding parachutespringen volgen om dat  te leren.

De grondopleiding is het begin van je vrije val cursus. In 6 à 8 uur tijd krijg je kennis over het materiaal, leer je vliegen met je lichaam in vrije val, het gebruiken van je hoogtemeter, het beheersen van de reserveprocedure en het op de juiste manier openen van de hoofdparachute. Tevens krijg je inzicht in het besturen van je parachute en landen.

Wij hanteren het maximale gewicht van 100 kg. Maar dat zegt nog niets. Ben je zwaarder neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

De vrije val geeft een fantastisch gevoel, je kan gewoon ademen en lachen zoals op de grond. Geen probleem.