Cursus parachutespringen

Voor beginnende skydivers in Nederland was tot voor kort vooral de Static Line opleiding populair, een cursus waarbij de parachute zich direct opent door middel van een lijn die is bevestigd aan het vliegtuig. Tegenwoordig kiest vrijwel iedereen echter voor de moderne AFF-opleiding ( Accelerated Freefall). AFF is een skydive cursus voor beginners, waarbij je 7 vrije val sprongen maakt van 55 seconden.Serieus met parachutespringen aan de slag

In het kort houdt deze cursus in dat je meteen serieus met parachutespringen aan de slag gaat. Dat doen we niet in Nederland maar in Zuid-Europa! Natuurlijk is er eerst een grondopleiding waarbij we de basics doornemen. Pas als we er zeker van zijn dat je er klaar voor bent om een vrije val te maken gaan we de lucht in.
Op een hoogte van 4 kilometer maak je je eerste sprong met vrije val onder begeleiding van onze instructeurs. Na 6 sprongen kan je zelf, zonder begeleiding, parachutespringen en krijg je een erkend skydive brevet. In totaal maak je met deze cursus 7 sprongen, want je krijgt een sprong gratis van ons. Momenteel is AFF de beste en snelste opleiding om het skydiven goed en veilig onder de knie te krijgen.

 

Boek een cursus parachutespringen in combinatie met een vakantie

Je kan in Nederland op verschillende locaties een opleiding parachutespringen doen, maar heb je er wel eens aan gedacht om je cursus te combineren met een actieve vakantie in Frankrijk, Portugal of in Spanje? Bij Airboss kan je namelijk exclusief een cursus boeken in combinatie met een vakantie in deze landen.
Hoe werkt het? Simpel. Ten eerste bepaal je welke reis en welke opleiding je wilt volgen. In de winter gaan we naar Senegal in Afrika en de zomervakantie kan je doorbrengen in Mimizan (Frankrijk).


Op een unieke manier leren parachutespringen

Het mooie van de combinatie van een cursus parachutespringen en een buitenlandse vakantie is dat je op een unieke manier leert skydiven. Vanaf de eerste sprong duik je letterlijk in de sensatie van het freefallen, terwijl je daarna geniet van het uitzicht wanneer de parachute zich heeft geopend. Bovendien leer je allerlei leuke mensen kennen die samen met jou hetzelfde avontuur aangaan. Je verblijft samen in ons vakantieverblijf, en naast het skydiven is er genoeg tijd voor ontspanning en om de omgeving te ontdekken!Onze bestemmingen, data en prijzen
WINTER | Senegal   ZOMER | Frankrijk Wat zit er in het pakket?

VOOR WIE?
Heb je nog nooit een parachutesprong gemaakt? Maakt niets uit, want wij gaan je dat leren. Je bent van harte opleiding bij Airboss.
DUUR OPLEIDING
7 dagen
INCLUSIEF
Theorie en praktijklessenRadio begeleiding sturen en landen
7 dagen begeleidingVideo analyse
6 sprongen AFF met instructeurVouwen van je parachute
Alle sprongen vanaf 14000ft (4200 m)Wereldwijd erkend skydive brevet
State of the art materiaal
BONUS
Gratis sprong
Gratis videobeelden op USB

 

Voorwaarde voor deelname

MINIMALE LEEFTIJD
Vanaf 16 jaar
GEWICHT
Maximaal 100 kg
MEDISCH
Geldige medische verklaring voor parachutespringen

 

Wat ga je leren tijdens de vrije val opleiding

Het begin van de cursus parachutespringen begint met de grondopleiding. In een halve dag leer je essentiële technieken zoals het stabiel kunnen vallen, hoogtebesef, het beheersen van de reserveprocedure en het op de juiste manier openen van de hoofdparachute. Tevens wordt het sturen en landen geoefend.

1

Eerste parachutesprong

Samen met twee instructeurs vlieg je naar 4200 meter. Zij gaan je de hele vrije val begeleiden. De vrije val duurt ongeveer 1 minuut. Tijdens iedere sprong corrigeren zij je houding en letten op elk detail. Van alle sprongen worden video opnames gemaakt.

2

Tweede parachutesprong

Is de eerste sprong goed verlopen dan ga je met één instructeur omhoog. Het programma van de tweede sprong is hetzelfde als de eerste. Het is de bedoeling om de details te verbeteren die na de videodebriefing van de eerste sprong zijn besproken.

3

Derde parachutesprong

Tijdens deze sprong leer je op aanwijzing van je instructeur 360 graden links- en rechtsom draaien. We noemen dit heading control.

4

Vierde parachutesprong

Veel deelnemers vinden deze sprong de aller leukste van de cursus. Je maakt tijdens afsprong uit het vliegtuig drie maal een salto voorwaarts om daarna wederom op aanwijzing van je instructeur rechts- en linksom 360 graden te draaien.

5

Vijfde parachutesprong

Het wordt leuker en leuker, want je kunt steeds meer. Je leert in vrije val vliegen op je rug en het maken van salto’s. Voor- en achterover. Ook ga je een tracking doen oftewel snel voorwaarts vliegen.

6

Zesde parachutesprong

Examensprong. Alles wat je geleerd heb in vrije val mag je laten zien. Ben je geslaagd dan mag gaan solospringen. Yeah!