Beginners
Opleiding
7 dagen
Duur
Frankrijk, Senegal
Bestemming

6 begeleide vrije val sprongen
Persoonlijke coaching
Wereldwijd geldig skydive brevet
Gratis solosprong
Gratis videobeelden op USB

 

De vrije val parachutesprong. Dit heb je altijd al willen doen!

Het gevoel om vanaf 4200 meter in vrije val een parachutesprong te maken en met 200 kilometer per uur naar beneden te vliegen is de ultieme kick. Wanneer je na 55 seconden de parachute opent, geniet je van een weergaloos uitzicht en stroomt de adrenaline door je lijf. Eenmaal veilig geland besef je dat je een ervaring hebt gehad die elke verbeelding overstijgt. Skydiven is fantastisch!

 

Leer skydiven en haal je brevet in een week

Wil je graag leren skydiven? Dan gaan wij jou opleiden volgens de vrijevalmethode, Accelerated Freefall oftewel AFF. AFF is een moderne, veilige en super leuke skydive opleiding, waarbij wij jou persoonlijk coachen vanaf je eerste parachutesprong naar je brevet. Je zult zien dat je snel en veel leert. Na een week ben je wegwijs in de lucht met een skydive brevet in de pocket. Je kunt nu zelf wereldwijd overal gaan skydiven.
Al je sprongen worden opgenomen op video en last but not least krijg je ook nog een sprong kado!

 

Accelerated Freefall pakket

VOOR WIE?
Heb je nog nooit een skydive gemaakt en ben je avontuurlijk en sportief ingesteld?
Dan ben je van harte welkom.
DUUR OPLEIDING
7 dagen
INCLUSIEF
Theorie- en praktijklessenRadiobegeleiding bij sturen en landen
7 dagen persoonlijke coachingVideo-analyse
6 sprongen AFF met instructeurVouwen van je parachute
Alle sprongen vanaf 14000ft (4200 m)Wereldwijd geldig skydive brevet
State of the art materiaal
BONUS
Gratis sprong
Gratis videobeelden op USB

De vrije val opleiding

Je maakt 6 skydives en elke parachutesprong gaan wij met je mee. Los van hemel en aarde, tijdens 55 seconden vrije val leren wij jou de fijne kneepjes van het skydiven. Met enthousiasme en bezieling gaan wij jou opleiden. Na elke skydive volgt een nabespreking waarin je jezelf terugziet op video.

 

AFF brevet

Je springt dagelijks en gaat letterlijk met sprongen vooruit. In korte tijd groeit je bedrevenheid en ga je nog meer genieten van het skydiven. Ben je geslaagd na 6 sprongen, dan is dat een geweldig moment. Je bent nu een bekwame skydiver met een geldig skydive brevet.

 

Voorwaarde voor deelname

LEEFTIJD
Vanaf 16 jaar
GEWICHT
Maximaal 100 kg
MEDISCH
Geldige medische verklaring voor parachutespringen

Meer weten over de opleiding


Onze bestemmingen, data, prijzen en boeking
WINTER | Senegal   ZOMER | Frankrijk 


9.00 AM – 17.00 PM: AFF training

!Het begin van de Accelerated Freefall (vrije val parachutesprong) opleiding begint op de grond. Je krijgt theoretische lessen en praktische oefeningen gedurende een dag. Essentiële technieken over de vrije val parachutesprong, zoals het stabiel kunnen vallen, het aflezen van je hoogtemeter, beheersen van belangrijke procedures en het op de juiste manier openen van de hoofdparachute worden onder andere behandeld. Tevens krijg je inzicht in het besturen van je parachute en het landen.

1

Eerste skydive

De opleiding is afgerond en je bent goed voorbereidt. Samen met twee instructeurs vlieg je naar een hoogte van 4200 meter. Zij begeleiden en helpen je vanaf de eerste tot en met de laatste seconde van de vrije val. Die duurt ongeveer 1 minuut. Als je eenmaal vliegt onder je parachute gaan wij je door middel van een radio begeleiden totdat je aan de grond staat. Yeah… je eerste skydive, gefeliciteerd. Dat gaan we vieren.

2

Tweede skydive

Met je instructeur heb je eerste sprong besproken en daarbij de videobeelden bekeken. Je krijgt een nieuwe opdracht mee voor de tweede sprong en die is lekker makkelijk, want het programma van de tweede sprong is hetzelfde als de eerste. Misschien zijn er wat aandachtspuntjes, maar we willen vooral dat je je vrijer en comfortabeler gaat voelen tijdens deze sprong.

3

Derde skydive

Je hebt de tweede sprong gemaakt. Je bewustzijn is aan het groeien. Awareness noemen we dat. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je in de derde sprong meer oefeningen kunt doen en daardoor nog meer plezier aan het skydiven kan gaan beleven. Tijdens deze sprong ga je op aanwijzing van je instructeur 360 graden links- en rechtsom draaien. In skydive termen heet dit heading control.

4

Vierde skydive

Hier kijken wij als instructeur altijd heel erg naar uit. De vierde sprong. Veel cursisten ervaren deze sprong als de meest memorabele van de hele opleiding. Je maakt tijdens de afsprong uit het vliegtuig drie maal een salto voorwaarts om daarna wederom op aanwijzing van je instructeur rechts- en linksom 360 graden te draaien. Hoe gaaf is dat. Je begint je steeds meer een echte skydiver te voelen.

5

Vijfde skydive

Het wordt veel leuker want je kunt steeds meer. Onder andere leer je in deze sprong op je rug vliegen en salto’s in vrije val voor- en achterover te maken. Ook ga je een tracking doen oftewel snel voorwaarts vliegen. Als een raket door de lucht.

6

Zesde skydive

De examensprong! In sprong zes laat je zien wat je allemaal kunt. Dat is veel na een paar dagen, echt waar. Je zult jezelf overstijgen en verbazen. Maar je zult vooral gaan ontdekken dat skydiven de mooiste sport op aarde is. Ben je geslaagd dan mag je nu gaan solospringen. Gefeliciteerd skydiver.

7

Uitreiking AFF brevet


Skydive-brevet
?

Meer sprongen maken?

Je kunt na de opleiding altijd meer sprongen maken. Hoeveel? Zoveel je wilt, geen probleem. Je betaalt dan alleen nog maar per sprong.
Skydive opleiding
AFF01-(17)
AFF01-(16)
AFF01-(13)
AFF01-(12)
AFF01-(11)
AFF01-(10)
AFF01-(9)
AFF01-(8)
AFF01-(7)
AFF01-(6)
AFF01-(5)
AFF01-(4)
AFF01-(3)
AFF01-(2)
AFF01-(1)
AFF01-(18)
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive cursus

Tour Reviews

4.87 based on 15 reviews
22 augustus 2015

Sjon en Rod hebben mij een onvergetelijke vakantie bezorgd! Ik had nooit verwacht dat ik tijdens mijn AFF-cursus in 1 week zo ontzettend veel zou gaan leren

6 september 2015

Een enorm geslaagde vakantie, Sjon en Rod. Jullie hebben ons van begin tot eind perfect begeleidt. Bedankt voor al jullie hulp. Het was geweldig.

9 april 2014

Een ervaring die de rest van je leven zal bijblijven. Na een grondige uitleg ben je helemaal klaar voor een sprong in het onbekende en je wilt daarna alleen nog maar zo snel mogelijk opnieuw de lucht in. Mijn volgende vakantie met Airboss is in voorbereiding!

23 juli 2012

What a rush! Dit is zo onwijs geweldig..De gezelligheid met iedereen en professionaliteit van de instructeurs, maar zeker ook het geweldige uitzicht maakt dit een onvergetelijke ervaring! Thanks Airboss voor alles!

12 juli 2017

Fantastische vakantie gehad bij Airboss Skydiving! Goede en enthousiaste instructeurs, relaxede omgeving en een ongedwongen sfeer. Alles werd geregeld naderhand zoals springbewijs, aanmelding bij KNVvL, geheugenkaart met alle beelden en zelfs kortingscoupons. Kortom, zeker een aanrader voor iedereen die wilt leren skydiven!

13 augustus 2017

If you want to learn how to skydive, I strongly recommend you airboss. Learn from the best teachers, jump with the best material (!) in a super and relaxed environment near by the sea!

If after the course you have some time left – as I did – it’s even possible to make some extra jumps to enjoy what you Just have learned!

It was an amazing journey. Thank you Sjon.

17 augustus 2017

Supergave week gehad bij airboss in mimizan !!!! Na ruim 20 jaar weer parachutespringen ! Na de 6 AFF sprongen nog 10 heerlijke solosprongen gemaakt ! Prachtige dropzone !! Ga zeker nog een keer terug !! Sjon en rod bedankt !!!

30 augustus 2017

Nooit gedacht dat skydiven zo’n intense ervaring zou zijn. Na mijn AFF nu ook klaar om mijn A brevet af te ronden (nog 4 sprongen te gaan). Bedankt Airboss voor de geweldige opleiding en al de mooie momenten samen! De Mimizan-‘familie’ zit voor altijd in mijn hart. Ik kijk inderdaad elke dag naar de lucht en kan niet wachten om weer te springen! See you soon guys, the sky is waiting for us!

2 augustus 2018

De vakantie was waanzinnig.
Ben jij een adrenaline junkie net als ik?
Gaan! Een vakantie die je bij terugkomst zeker van je bucketlist kan afstrepen en waar nog lang over gesproken zal worden! De begeleiding was strak georganiseerd met een goede dosis humor! Daarbij waren de biertjes in de avond top. 4 sterren? Ja, mijn advies voor de mensen die nog volgen: Huur een auto vanaf Bordeaux of kom met eigen vervoer. Dit maakt het namelijk makkelijker om tijdens je vakantie richting het strand en/of Mimizan te gaan.

Thanx to the people from Airboss and hope to see you soon;)

11 augustus 2018

Top vakantie gehad met Airboss in Mimizan.
Ik ging een dikke week voor de AFF opl., deze had ik na 3 dagen al in de pocket en de smaak te pakken dus nog een paar dagen vakantie eraan vast geplakt zodat ik ook op mijn gemak het A-brevet kon doen.
Fijne begeleiding, mooie omgeving, relaxte sfeer op de dropzone, ook de mensen van OJB zijn erg behulpzaam en ook niet onbelangrijk (bijna) altijd goed spring weer ;)
Zeker een aanrader!

16 juni 2019

Net thuis van een geweldige vakantie. Begin juni 2019 gestart met de AFF cursus via Airboss in Mimizan. Het was zo super gaaf. Allereerst kregen wij hele goede uitleg, een cursus dag met alle belangrijke zaken die je moet weten. Tijdens je sprongen met Sjon zorgt hij dat je je totaal op je gemak voelt, hij straalt relaxedheid uit. Omdat wij het zo leuk vonden zijn we nog wat langer gebleven en hebben wij nog extra sprongen gemaakt. Nu op naar het A brevet ook zou ik deze het liefst bij Airboss gaan halen! Verder de locatie helemaal top lekker chill gezellige mensen een biertje in de avond en soms lekker aan zee van de zon genoten of in de bossen gewandeld. Echt een aanrader!!

17 september 2019

Ik kan de bovenstaande reviews alleen maar onderschrijven. Ik ben dit weekend teruggekomen van een week springen in Frankrijk (september 2019), voor de AFF cursus en daarna nog een aantal solosprongen. En het was geweldig! Sjon is niet alleen een zeer ervaren skydiver, maar ook een heel goede leraar. Hij ziet direct waar je aandachtspunten liggen en weet deze ook heel duidelijk over te brengen. Hierdoor boek je zeer snel progressie. Bovendien is de locatie ook goed, met lekker eten, leuke mensen, en vrijwel altijd goed springweer. Ik ga hier zeker terug komen!

29 juni 2020

Veel geleerd

14 juli 2020

Superweek! Sjon is een sublieme trainer. Oog voor de persoon, mensenkennis, let op de details, maar bovenal straalt hij rust uit. En brengt deze ook over!
Ook hele leuke groep die elkaar stimuleerde en motiveerde.
Goede accommodatie, vriendelijk personeel en een prima kok.
Het springen zelf is sensationeel! De wolken, de Atlantische kust, adembenemend!
Een week die voor altijd in mijn geheugen staat gegrift!!!

28 juni 2021

Alles mooi geregeld door Sjon. Goede uitleg en opleiding in een fantastische omgeving.

Leave a Review

Rating