Beginners
Opleiding
14 dagen
Duur
Frankrijk, Senegal
Bestemming

6 sprongen vrije val begeleiding
Persoonlijke coaching
14 solosprongen
5 sprongen Formation Skydive
Wereldwijd geldig skydive brevet
Gratis videobeelden opleiding

 

Cursus skydiven Airwareness

Van een absolute beginner in het parachutespringen tot een ervaren Skydiver. Airwareness is dé opleiding van Airboss waarmee wij jou leren skydiven op dat niveau. In twee weken maak je 25 skydives, met als eindresultaat… het felbegeerde A-brevet.


Airwareness pakket

VOOR WIE?
Heb je nog nooit een skydive gemaakt, maar ben je avontuurlijk en sportief aangelegd?
Dan ben je van harte welkom.
DUUR OPLEIDING
14 dagen
INCLUSIEF
Theorie en praktijklessenVideo analyse
14 dagen begeleidingRadio begeleiding sturen en landen
6 sprongen AFF met instructeurVouwopleiding
5 sprongen Formation SkydiveStudiemateriaal A-brevet
14 solosprongenSiminars A-brevet
Alle sprongen vanaf 14000ft (4200 m)A-brevet examen
State of the art materiaalA-brevet
Wereldwijd geldig skydive brevet
BONUS
Gratis videobeelden opleiding

 

Accelerated Freefall

Omdat je nog nooit eerder hebt gesprongen, begint jouw skydiving avontuur met de Accelerated Freefall cursus. Tijdens deze cursus maak je 6 skydives, waarbij wij je elke keer begeleiden. Tijdens de 55 opwindende seconden vrije val leren we je de ins en outs van het skydiven.

Advanced Skydiver

Wanneer je het Accelerated Freefall-programma hebt afgerond, betreed je een nieuwe wereld – die van de Advanced Skydiver. Wat staat je te wachten? Wij zullen je blijven begeleiden, maar nu om je te leren skydiven in formaties met andere ervaren skydivers. Dit staat bekend als Formation Skydive.

Daarnaast zullen we je in de lucht opdrachten geven om je vaardigheden in het beheersen van je parachute verder te verbeteren. Wat betreft de overige skydives die nog in je pakket zitten? We dagen je uit om er onvergetelijke sprongen van te maken.

A-brevet

Je zult zeker plezier beleven gedurende deze twee weken, dat staat vast. Bij Airwareness streven we echter ook naar kwaliteit en resultaten, want na deze periode van twee weken heb je je A-brevet op zak.

Voorwaarde voor deelname

LEEFTIJD
Vanaf 18 jaar tm 55 jaar
GEWICHT
Maximaal 100 kg
MEDISCH
Geldige medische verklaring voor parachutespringen

 

Meer weten over de opleiding


Onze bestemming, data, prijzen en boeking
WINTER | Senegal   ZOMER | Frankrijk 


9.00 AM – 17.00 PM: AFF training

Het begin van de Airwareness opleiding begint op de grond. Je krijgt theoretische lessen en praktische oefeningen gedurende een dag. Essentiële technieken, zoals het stabiel kunnen vallen, het aflezen van je hoogtemeter, beheersen van belangrijke procedures en het op de juiste manier openen van de hoofdparachute worden onder andere behandeld. Tevens krijg je inzicht in het besturen van je parachute en het landen.

1

Eerste skydive

De opleiding is afgerond en je bent goed voorbereidt. Samen met twee instructeurs vlieg je naar een hoogte van 4200 meter. Zij begeleiden en helpen je vanaf de eerste tot en met de laatste seconde van de vrije val. Die duurt ongeveer 1 minuut. Als je eenmaal vliegt onder je parachute gaan wij je door middel van een radio begeleiden totdat je aan de grond staat. Yeah… je eerste skydive, gefeliciteerd. Dat gaan we vieren.
2

Tweede skydive

Met je instructeur heb je eerste sprong besproken en daarbij de videobeelden bekeken. Je krijgt een nieuwe opdracht mee voor de tweede sprong en die is lekker makkelijk, want het programma van de tweede sprong is hetzelfde als de eerste. Misschien zijn er wat aandachtspuntjes, maar we willen vooral dat je je vrijer en comfortabeler gaat voelen tijdens deze sprong.
3

Derde skydive

Je hebt de tweede sprong gemaakt. Je bewustzijn is aan het groeien. Awareness noemen we dat. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je in de derde sprong meer oefeningen kunt doen en daardoor nog meer plezier aan het skydiven kan gaan beleven. Tijdens deze sprong ga je op aanwijzing van je instructeur 360 graden links- en rechtsom draaien. In skydive termen heet dit heading control.
4

Vierde skydive

Hier kijken wij als instructeur altijd heel erg naar uit. De vierde sprong. Veel cursisten ervaren deze sprong als de meest memorabele van de hele opleiding. Je maakt tijdens de afsprong uit het vliegtuig drie maal een salto voorwaarts om daarna wederom op aanwijzing van je instructeur rechts- en linksom 360 graden te draaien. Hoe gaaf is dat. Je begint je steeds meer een echte skydiver te voelen.
5

Vijfde skydive

Het wordt veel leuker want je kunt steeds meer. Onder andere leer je in deze sprong op je rug vliegen en salto’s in vrije val voor- en achterover te maken. Ook ga je een tracking doen oftewel snel voorwaarts vliegen. Als een raket door de lucht.
6

Zesde skydive

De examensprong! In sprong zes laat je zien wat je allemaal kunt. Dat is veel na een paar dagen, echt waar. Je zult jezelf overstijgen en verbazen. Maar je zult vooral gaan ontdekken dat skydiven de mooiste sport op aarde is. Ben je geslaagd dan mag je nu gaan solospringen. Gefeliciteerd skydiver.
7

Uitreiking AFF brevet


cursus parachutespringen
9

5 sprongen Formation Skydive

Zodra je de AFF opleiding hebt afgerond ga je leren om te springen met andere skydivers. Dit heet Formation Skydive en is onderdeel van het A-brevet. Je maakt 5 sprongen met een Airboss instructeur die je leert de kunst van het bouwen van een formatie in vrije val.
10

5 sprongen Canopy Control

Wederom een A-brevet onderdeel. Doel van dit oefenprogramma is het leren beheersen van de parachute (canopy) onder alle omstandigheden.
11

1 Hop en pop sprong

Je maakt een sprong van 1200 meter, wacht een paar seconden en opent dan je parachute. Het doel van deze sprong is om te voelen hoe het is te springen uit een vliegtuig op lagere hoogte.
12

9 solosprongen

Met deze sprongen kun je doen en laten wat je wil. Je springt alleen voor de fun of je gaat samen met andere skydivers een formation skydive doen.
13

Vouwen van de parachute

Je krijgt tijdens de opleiding instructie om zelf je parachute te kunnen vouwen. Dat ga je veel oefenen en in de tweede week krijg je een vouwexamen.
14

Theorie examen

Voor je A-brevet heb je basiskennis nodig over: regelementen, materiaal, meteo en algemene kennis. Studiemateriaal krijg je van ons en we gaan je helpen dmv seminairs. In de tweede week doe je een theorie-examen.
15

Uitreiking A-brevet

?

Meer sprongen maken?

Je kunt na de opleiding altijd meer sprongen maken. Hoeveel? Zoveel je wilt, geen probleem. Je betaalt dan alleen nog maar per sprong.
Cursus skydiven
Airwareness-(1)
Airwareness-(2)
Airwareness-(3)
Airwareness-(4)
Airwareness-(5)
Airwareness-(6)
Airwareness-(7)
Airwareness-(8)
Airwareness-(9)
Airwareness-(10)
Airwareness-(11)
Airwareness-(12)
Airwareness-(14)
Airwareness-(16)
Airwareness-(17)
Airwareness-(18)
Leren skydiven
Skydive cursus
Leren skydiven
Leren skydiven
Skydive cursus
Leren skydiven
Skydive cursus
Leren skydiven
Leren skydiven
Skydive cursus
Skydive cursus
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Skydive opleiding
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven
Leren skydiven

Tour Reviews

5.00 based on 6 reviews
12 augustus 2014

Parachutespringen/skydiven is voor mij de grootste sprong in mijn leven geweest. Sjon en zijn instructeurs zijn de beste in de wereld om je dit rustig en veilig, vol vertrouwenen met veel plezier te leren! En als je het dan onder de knie hebt is het adembenemend leuk. Met een grote glimlach denk ik nu terug aan mijn 43 sprongen in Mimizan, en volgend jaar ben ik er zeker weer bij.

16 juli 2015

Onwijs gaaf! Iedereen zou dit moeten doen! Super aardige mensen en onwijze relaxte sfeer op de dropzone. Sjon en Rod bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

15 augustus 2012

Insane! Iedereen moet dit gewoon doen. Meer living in the moment is er niet. En waarom alleen een tandem doen als je in een week je hele opleiding kan doen! Goede sfeer, lekker weer en geweldige mensen. Ik heb alweer zin in volgend jaar zomer! Tot dan!

12 september 2017

Het was helemaal geweldig. Ik heb in 2 weken 41 sprongen gemaakt. Met behulp van de goede training van Sjon en co kun je binnen no time veilig springen inclusief je eigen parachute vouwen. Je kunt vanaf de zevende sprong al solo springen :D Echt een aanrader als je hier een toffe hobby van wil maken.

22 september 2018

Genoten van Mimizan waarin ik in 2 weken mijn A-Brevet heb gehaald. Sjon en Rod maken elke sprong uniek en dragen hun kennis geduldig over.
Het oog voor veiligheid en elkaar checken wordt scherp in de gaten gehouden. Desondanks is er tussen alle serieuze leermomenten genoeg ruimte voor een dolletje, een koel drankje of een lekker broodje. Na 2 weken maak je deel uit van de Airboss familie én ben je in het bezit van je A-brevet. Ik heb de opleiding samen met een vakantie gepland waardoor het extra genieten was. De dropzone is klein maar ontzettend gezellig.. Je voelt je er gelijk thuis, ook de aanhang was van harte welkom. We hebben genoten en we komen zeker terug om extra sprongen te gaan maken volgend jaar! Twijfel je? Niet doen.. het is elke cent dubbel en dwars waard!

20 juni 2019

de titel ‘from zero to hero’ is niet gelogen. Na twee weken heb ik bij Airboss niet enkel mijn AFF- maar ook mijn A-brevet gehaald. Alles gekaderd in een logische, toegankelijke, makkelijk te volgen opleiding. Een opleiding die de perfecte middenweg is tussen twee brevetten halen, en tevens de ontspanning en recreatie van op vakantie bieden.
Fijne instructeurs, fijne dropzone, fijne sfeer voor, tijdens, en na het skydiven, kortom een leuke vakantie tout court.

Mij ga je alvast nog zien op Airboss vakanties, en ik kan iedereen die écht avontuur begeert alleen maar aanraden om hetzelfde te doen!!!

Leave a Review

Rating